SISTER MAY – ASCENT (EP)

 

“ Soms met fijn scalpel en lichte grijns de zielschrapend,
soms met botte bijl en bittere woede het verstand splijtend.
Maar voor de rest gaat alles goed met ons… “ (Bert Goethals)

Het verhaal van de vierkoppige Belgische alt rockband Sister May begon in 2016. Drie jaar later hebben deze 4 heren reeds 70 shows, 2 EP’s, een single en een videoclip op hun conto staan. De vier dertigers uit de regio Roeselare/Kortrijk zijn frontman Bert Goethals: zang - Carl Vangheluwe: gitaar - Wannes Desramault: bas & Stefaan Degryse: drums.

Verder pluk ik verder uit hun “BIO”: “De grunge blijft de kern van de muziek, maar Sister May klampt er zich zeker niet aan vast. De opbouw van de nummers heeft een stevige progressieve inslag met veel tempowissels…/ De combinatie van grunge en prog rock komen samen in een gebalanceerd geheel dat zich niet in een hokje laat duwen en vollop experimenteert met minder voor de hand liggende elementen...”.

Hun eerste EP heette ‘My Absolute Defiler’ [2017] en de hun tweede ‘Ascent’ [2018]. “Tappend uit de vaten van de grunge en prog rock met zowaar een shot new wave, mag je mee slurpen van melancholie en vertwijfeling in onze donkere krocht…” (dixit Sister May). Voor hun 2de EP werkten ze samen met Bert Goethals en hoe dit allemaal klinkt, inclusief de antwoorden op maatschappelijke kritische vragen, hoor je op “Ascent”, “Deception”, “Diamond Dreams” en “(R)evolution”.

“ Met ‘Ascent’ zet Sister May een tweede stap in hun alt/prog rock avontuur. Energiek en gegroeid zijn ze zeker, maar of dit voldoende is om hun afdruk al na te laten, zal niet ik maar zullen de fans in de toekomst uitmaken. Wij geloven er alvast in… (ESC for Rootstime.be). “

Eric Schuurmans

 

Album track list:
01. Ascent - 02. Deception - 03. Diamond Dreams - 04. (R)evolution – Lyrics/music by: Sister May © 2019 – Produced by: Jorge Van De sande

Album line-up:
Bert Goethals: vocs / Carl Vangheluwe: guitar / Wannes Desramault: bass / Stefaan Degryse: drums

Discography Sister May:
Ascent (EP,4#) [2018] | My Absolute Defiler (EP) [2017] |

Artiest info
Website  
 

video